Over ons

wnkl sign

Over ons
WNKL is een surf boetiek en platform voor unieke kledingmerken, surf hardware, kunst en mid-century design. Gelegen in het
authentieke dorpshart van Den Burg, op Texel.

Bij WNKL vinden wij dat elke surf gemeenschap een lokale surf winkel moet hebben waar surfers hun basishardware kunnen verkrijgen. Waar bewoners en bezoekers een verse outfit, een uniek cadeau of een kop koffie kunnen scoren. En waar iedereen zich thuis kan voelen.

Be welcome, feel local.

wnkl instore

WNKL
WNKL is opgericht in april 2021 door Rick Winkel. Rick is oorspronkelijk geboren op Texel maar vertrok op 19-jarige leeftijd naar Amsterdam. De volgende 8 jaar dat hij in Amsterdam woonde, studeerde, werkte en de wereld over reisde, inspireerde hem om een ​​concept op te zetten waarin alle dingen die hem interesseren samenkomen als één. WNKL Surf & Lifestyle Boutique werd dat concept.

De winkel is een plek waar surf, lifestyle, kunst en midcentury design samenkomen. De authentieke winkel is ook een plek voor mensen om samen te komen, een praatje te maken over surfen, hun werk te delen, koffie te drinken en een goeie vinylplaat op te zetten.

De winkel is gestyled met verschillende midcentury design voorwerpen. Dit geeft een warm en huiselijk uitstraling aan de inrichting. Tevens is 90% van het midcentury design en interieur te koop. Op deze manier verandert het aanzicht WNKL altijd. Dit houdt de winkel dynamisch en veranderend, net als de zee.

wnkl anthony

Texel
WNKL is gevestigd in een monumentaal pand in het authentieke dorpshart van Den Burg op Texel. Het gebouw stamt uit het begin van de 19e eeuw en heeft nog altijd zijn karakteristieke kenmerken van binnen en aan de buitenkant van het pand. Den Burg is het grootste en meest centraal gelegen dorp van Texel en staat vooral bekend om het winkelen, dineren, de markten en terrassen.

Texel is het grootste eiland van de Waddeneilanden. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur, langgerekte stranden, serene dennenbossen en duinlandschappen. Mensen bezoeken het eiland om te ontspannen, te genieten van de lokale lekkernijen en om outdoor sporten te beoefenen.

In de zomer verandert het eiland in een, voor Hollandse begrippen, tropisch paradijs. Texel geniet van de meeste zonuren van Nederland. Strandfeesten, volle terrassen, genietende strandgangers, rond cruisen in een cabrio en een koude pils bij het kampvuur na het surfen.

Groen zwart, Texel in het hart.